Vidzemes plānošanas reģions, ieviešot projektu "Ilgtspējīgas pārtikas sistēmu atbalstoša vide" (KISMET), 28. novembrī no plkst. 10.30 līdz plkst. 14.30 Straupes Zirgu pastā aicina lielus un mazus vietējos pārtikas ražotājus uz tīklošanās pasākumu "Resursu menedžments un prioritātes pārtikas ražotājiem".
Pasākuma mērķis ir veicināt zināšanu un sadarbības iespēju paplašināšanu starp pārtikas ražotājiem, izglītības iestādēm un pašvaldībām. Tīklošanās notiks Straupes Zirgu pastā – vietā, kur norisinās Slow Food Straupe tirdziņš. Dalība pasākumā bez maksas.
Reģistrācija pasākumam ŠEIT.
Pasākuma laikā tiks apspriesti tādi jautājumi kā:
Pasākumā uzstāsies Marika Rudzīte-Griķe. Marika ir sociālo un biznesa projektu izstrādātāja un vadītāja ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi, Latgales mūsdienu amatniecības vērtību mājvietas "Handmade Latgola" koncepta radītāja un īstenotāja Līvānos. Papildus darbojas neformālās izglītības jomā. Viņa ir pārliecināta, ka panākumi ir paredzami un ka Latvijas reģionos ir tikpat daudz iespēju, resursu un vērtību, cik lielpilsētās.
Tāpat pasākumā piedalīsies Cēsu novada pašvaldības Vides un klimata neitralitātes nodaļas bezatkritumu kopienas vadītāja un aktivitāšu koordinatore, biedrības Greenfest valdes locekle Lāsma Ozola. Lāsma iepazīstinās ar to, kā pašvaldība, attīstot bioreģionu, veido zaļo publisko pārtikas iepirkumu, kas jāņem vērā, lai varētu tajā piedalīties un dalīsies ar svarīgu informāciju, ko būtu vērts zināt pārtikas ražotājiem, kas vēlas sadarboties ar pašvaldību.
Tīklošanās noslēgumā Smiltenes un Valmieras tehnikumu pārstāvji pastāstīs par iespējām sadarboties ar tehnikumiem, prakses iespējām un pārtikas ražošanai nepieciešamā inventāra izmantošanu.
Pasākums tiek organizēts Interreg Baltijas jūras reģiona sadarbības programmas 2021.-2027. gadam projekta KISMET "Ilgtspējīgas pārtikas sistēmas atbalstoša vide" norises laikā.
Vairāk informācijas: Marta Riekstiņa, sabiedrisko attiecību speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā